Chiptuning

Meer vermogen en extra koppel in uw auto? Voor elke auto kunt u bij Auto Sleutels & Diagnose Sneek terecht.

Benzine en dieselmotoren

Tuning gebeurt zonder onderdelen van de auto te demonteren. Ook blijven alle emissie-normen behouden.

Meer vermogen en koppel

Tuning resulteert in een vermogenstoename van 25% bij turbodieselmotoren of 10% tot 25% bij benzinemotoren.

Brandstof besparing

Brandstofverbruikvermindering omdat het rendement van de motor wordt verhoogd na het tunen.

Wat is chiptuning?

Benzinemotoren
Bij voertuigen met een benzinemotor dient u vooral te denken aan slijtage aan bougies, bobines, luchtmassameter, zuigerveren, de turbo, distributieriem of distributieketting en nog vele andere componenten. Vervuiling komt veel voor aan de gasklep, in- en uitlaatkleppen en lambdasensoren. Het is dan ook belangrijk dat het onderhoud correct en volgens schema is uitgevoerd alvorens een auto getuned kan worden.

Met name versleten bougies zijn een bepalende factor bij benzinemotoren waardoor de auto niet meer zo goed presteert als voorheen. De bestuurder merkt daar zelf vaak niet zo veel van omdat deze slijtage er gelijkmatig in sluimert.

Dieselmotoren
In het geval van voertuigen met een dieselmotor moet u vooral denken aan slijtage aan de luchtmassameter, verstuivers en de turbo en vervuiling aan EGR, het inlaatspruitstuk, de turbo, verstuivers en het roetfilter (DPF). Een vervuild roetfilter (DPF) in een dieselvoertuig is veelal de oorzaak van storingen met prestatieverlies als gevolg.

Door deze slijtages en vervuilingen zal de motor dus anders presteren dan een motor die zo goed als nieuw is. Hierdoor kan een basis tuning niet meer voldoen om de maximale prestatiewinst te behalen en zullen wij dit via de software moeten aanpassen (chiptuning op maat) om de motor zo optimaal mogelijk af te stellen.

Het voordeel hiervan is dat u een zo goed als perfect afgestelde motor krijgt met het behoud van een zo lang mogelijke levensduur. De keerzijde is dat het vermogen soms wat minder kan zijn dan in eerste instantie verwacht werd. Voor ons is het dan ook meer van belang dat de auto zo goed mogelijk presteert en zo soepel mogelijk rijdt dan dat het maximale vermogen wordt behaald.